Треньорът на Левски София Николай Желязков беше видимо много разочарован след драматичната загуба като гост на Берое 2016 (Стара Загора) с 2:3 гейма в мач от предпоследния 21-кръг на редовния сезон в Efbet Супер Волей. Ето какво коментира и сподели Желязков след срещата:

"Какво да ви кажа, труден за гледане мач, защото смятам, че играхме ужасно и напълно заслужено загубихме. Няма какво друго да кажа. Нямам обяснение за начина, по който играхме. Мач, в който трябваше да излезем и да играем мотивирано и да се борим за всяка топка, бяхме като парализирани. Абсолютно заслужено не спечелихме мача. Играта от другата страна беше проста на 4 и на 2, а ние не можахме да блокираме елементарни топки, да ги защитим и да ги отиграем. Направихме във всеки гейм по над 10 глупости и абсолютно заслужено загубихме. Това е."

"Емоционално може да се върнеш в мач, който го играеш на някакво високо ниво, но в мач, в който играеш катастрофално, няма как да се върнеш от катастрофално в малко по-малко не-катастрофално ниво. Смятам, че играхме много слабо и още веднъж ще кажа, че нямам обяснение. Не може да имаме високи изисквания в бъдеще, ако имаме такива мачове. Не ми се иска да правя някакви генерални заключения в момента, но нямаме право да си позволяваме повече такива мачове."

"Много трудно се води такъв мач. Търсихме някакви решения в играта, но никъде нищо не се получи. Усещането е неприятно, когато няма какво да направиш. Трябва да се върнем и да направим така, че повече такива мачове да няма. Тук въпросът не опира да класиране, а до игра. Притеснителното е, че играхме слабо. Повече не можем да си позволим такива мачове, това остава за мен. Класирането е вследствие на това, което показваме, а днес (б.р. вчера) показахме една слаба игра. А с тази игра не заслужаваме да сме първи, просто трябва да подобрим играта си, това е."

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto