Борнемут сътвори един от запомнящите си обрати в Премиър лийг, след като стигна до домакинска победа с 4:3 над Лутън Таун, въпреки че изоставаше с 0:3 на почивката. Двубоят трябваше да се изиграе в 17-ия кръг, през декември, но тогава бе прекратен в 60-ата минута при резултат 1:1, след като капитанът на гостите Том Локиър колабира на терена след сърдечен удар. След това бе решено, че мачът ще се преиграе от самото начало и това се случи тази вечер. За Борнемут това е първа домакинска победа за 2024 година. С нея отборът остава на 13-а позиция, докато Лутън все още чака първия си успех за годината. Лондончани са в зоната на изпадащите, на три точки от спасителния бряг.

"Шапкарите" изиграха впечатляващо първо полувреме, по време на което действаха прецизно в защита и показаха изключителна ефективност в предни позиции, отбелязвайки три гола след три точни удара. Таит Чонг откри резултата още в деветата минута, когато засече с глава центриране на Кларк. В 31-вата Чиедози Огбене удвои, засичайки на далечната греда подаване на Даути. Рос Баркли направи 0:3 в добавеното време на първата част, след като получи отляво от Каборе, влезе в наказателното поле и стреля силно под напречната греда.

Ситуацията обаче се промени категорично след почивката, когато само в рамките на 14 минути Борнемут навакса изоставането си от три гола. Доминик Соланке вкара първия гол за домакините в 50-ата минута. Крис Мефъм намери с глава нападателя, който успя да добре да овладее, да се обърне и прокара топката между краката на Хашиока, след което да завърши отблизо. В 62-рата минута Иля Забарний направи добавка с глава, след като преди това топката бе избита от голлинията. Алфи Даути отново се опита да изчисти, но кълбото този път премина голлинията.

Три минути след това резултатът вече бе изравнен. Антоан Семеньо добре проби, залъга Хашиока и стреля в близкия ъгъл.

В 84-тата минута Борнемут стигна до пълен обрат след втори гол на Семеньо, който размени подавания с Юнал, премина покрай Баркли и стреля в далечния ъгъл.

Последвайте каналите ни в: