Американският треньор на Кубрат и Тервел Пулеви Ибн Кейсън говори преди боксовата гала в София на 30 март, на която Кобрата ще се изправи срещу Махмуд Чар за регулярната титлата на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория. Битката е с голям заряд, тъй като за първи път български боксьор ще се бие за световна титла при професионалистите на родна земя. За да е вечерта още по-магическа - Тервел Пулев може да сложи пояса на интерконтинентален шампион на WBA в полутежка категория.

"Обичам България и София. Чувствам я като свой дом. Енергията тук винаги е много хубава. Радвам се, че Кубрат има възможност да тренира на място, където наистина всичко е чудесно.

"Разбира се, тук е различно от Лас Вегас, има своите плюсове и минуси. Времето е различно. Всичко ни е близо, докато в САЩ разстоянията са доста по-големи.

Един от минусите обаче е, че тук е тяхната среда. Хората ги разсейват. Кубрат е от хората, които винаги са готови да помогнат. Това със сигурност ги разсейва поне малко. Кубрат понякога закъснява, но винаги е тук. Дава максимума от себе си", сподели американецът за специалното студио на bTV.

Разбира се, той не иска да издава точната програма до 30 март.

"Защото не знам кой може да ни гледа. Бих казал единствено, че тренираме здраво. Почиваме също, разбира се, но тук идва и моята задача да намеря правилния баланс. Очаквам от Кубрат да излезе на ринга и да доминира. Разбира се, че ще е необходима и доза късмет. Той обаче трябва да даде всичко, на което е способен", надъхан е Ибн.

Последвайте каналите ни в: