Удинезе постигна победа с 2:1 в гостуването си на Лацио от 28-ия кръг на Серия "А". Срещата се реши в рамките на 4 минути в началото на второто полувреме, когато паднаха и трите гола в двете врати. Друг любопитен факт е, че и трите попадения бяха дело на играчи на гостите.

Удинезе откри резултата в 47-ата минута. Хасан Камара отправи удар, който обаче изглеждаше неточен, но Лорецно Лука бе достатъчно съобразителен, за да отклони топката към вратата и да отбележи за 0:1.

Само две минути по-късно резултатът бе изравнен. Матия Дзакани опита центриране отляво и от крака на Лаутаро Джанети топката се озова във вратата на гостите за 1:1.

"Зебрите" обаче отново си върнаха преднината в 51-вата минута. Флориан Товен върна към Ойер Сарага, който с удар от границата на наказателното поле успя да отбележи за 1:2.

В добавеното време гостите останаха в намален състав, след като Неуен Перес получи втори жълт и червен картон за задържане в гръб на съперников играч.

Така Удинезе си тръгна доволен от Рим и с актив от 27 точки излезе на 13-тата позиция в класирането. Лацио пък допусна трета поредна загуба в първенството и остава на 9-ото място с 40 точки.

Последвайте каналите ни в: