Пирин Благоевград и Хебър Пазарджик завършиха 1:1 в последен двубой от 24-ия кръг на efbet Лига.

Хебър игра повече от час с човек по-малко след червен картон на французина Йоан Н'Зи, но въпреки това успя да стигне до изравнително попадение чрез резервата Атанас Кабов и дори бе по-активният отбор в заключителните минути. Ремито остави Хебър на 13-о място с 24 точки, докато Пирин е 14-и с три точки по-малко. Пирин започна по-мобилизирано и успя да стигне до гол още в 13-а минута чрез Данило Полонский, но попадението бе отменено заради засада. В 30-ата минута гостите от Пазарджик останаха с човек по-малко, след като Йоан Н`Зи бе изгонен за втори жълт картон след грубо влизане в глезена на Христо Попадийн.

Шест минути по-късно Пирин поведе. Христо Попадийн получи пас от Полонский и засече топката от движение в мрежата за 1:0. Домакините бяха близо до втори гол в добавеното време на първата част, но Андрей Йорданов не намери целта от удобна позиция. Пирин продължи да диктува събитията и след почивката. В 59-а минута Комано стреля, но вратарят Петър Дебърлиев спаси.

В 60-а минута треньорът на Хебър Любослав Пенев извърши ключова смяна, като пусна в игра жокера Шейх Диаманка и Атанас Кабов. В 72-а минута двете резерви изработиха изравнителното попадение - Диаманка намери Кабов в наказателното поле и последният прати топката в мрежата за 1:1.

Пирин можеше да стигне до трите точки в добавеното време, но Юго Комано пропусна чиста ситуация, като ударът му бе спасен от вратаря Дебърлиев.