Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи заяви, че очакванията към отбора през този сезон не са толкова големи, тъй като се гради нов тим, базирани на млади играчи. Парижани води убедително в първенството и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, но шансовете им в най-престижния клубен турнир не се определят като големи.

“Шампионската лига е дълга история. В началото на сезона казахме, че искаме да изградим отбор за бъдещето, отбор, който да играе заедно следващите шест до осем години. Имаме най-младият отбор на четвъртфиналите на Шампионската лига, най-младият тим от топ 10 на европейските клубове. Гордеем се с това. Много е хубаво, че следваме стратегия с млади футболисти, млади френски футболисти”, коментира Ал-Хелаифи в интервю за RMC Sport.

🗣️ "La Ligue des champions c'est une longue histoire. Nous avons dit au début de la saison que nous voulions construire une équipe pour l'avenir"

Nasser Al-Khelaïfi s'est confié au micro de @bartoli_marion en exclusivité pour @RMCInfo. pic.twitter.com/YkpjeqVN7j

— RMC Sport (@RMCsport) March 10, 2024

Попитан за амбициите на отбора в Шампионската лига, който е голямата му цел откакто купи клуба, президентът отговори: “Разбира се, че искаме да спечелим. Играчите искат да побеждават във всеки мач, но трябва да бъдем реалисти. Градим отбор. Повечето играчи са нови. В последния ни мач имаше само двама-трима футболисти, които играха за нас миналата година. Градим нов отбор, което не е лесно”.

“Гордея се с нашия треньор (Луис Енрике), който върши фантастична работа в изграждането на този отбор. Не става дума само за резултати, но и за стила на игра, стратегия, визия. Много съм горд и от спортния ни директор (Луис Кампос), който върши невероятна работа, както и играчите”, каза още той.

Последвайте каналите ни в: