Славия победи отбора на Пирин в среща от Елитната юношеска група до 17г. В съботния следобед момчетата на Светослав Колев изковаха победата си през второто полувреме, след като преди това резултата на почивката бе 0:0. Първото полувреме не предложи много чисти положения пред двете врати, като най-чистото беше пред Владимир Драганов, който не се позиционира достатъчно добре и не успя да завърши една добра акция на белите.

В крайна сметка през втората част Драганов успя да отбележи и да даде преднина на белите в 70-та минута. Пирин се опита да окаже известен натиск в опит да върне попадението и това можеше да се случи, но благоевградчани направиха пропуск от бялата точка. В последните секунди на мача, дузпа бе отсъдена и за Славия и тя бе превърната в гол от Денис Станоев, който оформи крайното 2:0.

Славия 2 с класика срещу Вихрен. Втория отбор на Славия, победи един от най-сериозните отбори в трета лига, като домакин с класическото 3:0. Отборът от Сандански е един от лидерите в класирането и е от най-неприятните съперници в първенството. Момчетата на треньора Ивайло Василев изиграха пореден силен двубой от началото на пролетния дял и заслужено се поздравиха с победата. Васил Казълджиев се разписа през първото полувреме след силна многоходова комбинация на белите. След гола последва натиск на гостите, но младите слависти не се огънаха и така запазиха резултата на почивката. През втората част първо капитанът Валентин Петров отбеляза много красиво попадение, а след това и Георги Коричков се разписа, за да оформи класическото 3:0 в полза на Славия.