Край на сагата! Александър Томаш ще подпише нов договор с Локомотив Пловдив.

Срокът на контракта ще е за две години – до юни 2026-а, твърди „Тема Спорт“. Очаква се той да бъде обявен официално от клуба в най-скоро време.

Както е известно, собственикът на черно-белите Христо Крушарски разкри преди около две седмици, че е предложил нов договор на Томаш и иска той да остане начело на смърфовете. Наставникът е поискал срок до понеделник, 4 март, през което време да вземе окончателното си решение. Томаш е дал положителен отговор, но е поставил и условия, които са били приети от ръководството и конкретно от Христо Крушарски. Наставникът ще има по-големи спортни правомощия. Информацията, която се появи, че треньорът ще вземе цялата спортно-техническа власт, не отговаря на истината. Както е известно, бившият вратар на Локо бе назначен за спортен директор и ще продължи да заема този пост, но всички спортно-технически решения ще са съгласувани вече с Александър Томаш.

45-годишният наставник пое черно-белите през април 2022-ра. Той спечели доверието на феновете, които застанаха зад него в моментите на напрежение с Христо Крушарски. Нещата между двамата вече са били изгладени.

Интересно е да видим дали ветото, наложено от собственика към вратаря Динко Хоркаш, ще остане, или хърватинът ще се върне под рамката за домакинството срещу Етър в петък. В последните два двубоя пази Кристиан Томов.

Пред Томаш има и други проблеми преди двубоя с болярите. Наказани са Оливие Камдем и Вячеслав Медвед.