Манчестър Сити приема Манчестър Юнайтед в голямо градско дерби. Отборът на Пеп Гуардиола е втори в класирането, като е на четири точки зад лидера Ливърпул. “Червените дяволи” са шести и вече изостават на 11 точки от четвъртия Астън Вила. “Гражданите” имат пет победи в последните шест дербита, а по-рано през сезона спечели с 3:0 на “Олд Трафорд”. Ман Сити няма загуба в последните си 35 домакинства във всички турнири.

Гуардиола не може да разчита на контузения Джак Грийлиш, но той е единственият отсъстващ. Наставникът е направил пет промени от мача за ФА Къп през седмицата. Едерсон се завръща на вратата, Рубен Диаш в защитата. Родри, Доку и Фоудън също са сред титулярите. Де Бройне и Холанд логично запазват мястото си в тима.

What a welcome! 🩵#ManCity pic.twitter.com/KJWCF9URpu

— Manchester City (@ManCity) March 3, 2024

Ветеранът Джони Еванс започва като титуляр в центъра на защитата до Рафаел Варан, а Виктор Линдельоф ще играе като краен бранител. Ерик тен Хаг няма много опции, тъй като има много контузии в защитата, сред които са Хари Магуайър и Люк Шоу. Расмус Хойлунд също не е на разположение и Маркъс Рашфорд ще води атаката, подпомаган от Гарначо и Бруно Фернандеш.

Starting in the red corner! 🔴#MUFC || #MCIMUN

— Manchester United (@ManUtd) March 3, 2024

МАНЧЕСТЪР СИТИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Аке, Родри, Де Бройне, Бернардо Силва, Фоудън, Доку, Холанд

МАН ЮНАЙТЕД: Онана, Далот, Варан, Еванс, Линдельоф, Мейно, Каземиро, Мактоминей, Бруно Фернандеш, Гарначо, Рашфорд

Последвайте каналите ни в: