Килиан Мбапе беше посрещнат в Елипейския дворец от френския президент Еманюел Макрон, неговата съпруга Бриджит и емира на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани. Срещата беше във връзка с преговори за инвестиции на емирството във Франция на стойност от 10 милиарда евро.

„Ще ни създадеш много проблеми“, заявил Макрон на Мбапе със сериозен тон, но след това се усмихнал широко и дал да се разбере, че става дума за шега, съобщава радио RMC.

Предварително се знаеше, че Килиан Мбапе ще присъства на важното събитие. Имаше очаквания, че Макрон ще опита за пореден път да убеди френския национал да остане в ПСЖ. Подобно нещо се случи през 2022 г. и тогава Мбапе продължи договора си с парижани.

Сега обаче подобна тема въобще не е коментирана. Очаква се 25-годишният нападател да премине в Реал (Мадрид) като свободен агент след края на сезона и детайли от договора вече излязоха наяве. Самият Мбапе е споделил на емира намерението си да напусне тима "Парк де Пренс".

"Реших да направя променя. Ще го споделя с емира, дано ме разбере. След това ще се чувствам по-спокоен", коментира френският национал за представителите на медиите, чакащи пред Елисейския дворец.

На събитието са присъствали още президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи, играчи от клуба, президентът на Олимпик (Марсилия) Вентан Лабрун, който оглавява Френската професионална лига, както и много представители на френския и катарския бизнес. Освен арабските инвестиции е дискутиран и военният конфликт между Израел и "Хамас".

В официалното си изявление Еманюел Макрон е похвалил емира за проведеното в Катар световно първенство през 2022 г., което все още носи на Франция болезнени спомени заради загубения финал от Аржентина след дузпи.

 

️ Мбаппе приехал на ужин к Макрону в Елисейский дворец

— Sports.ru (@sportsru)