Правещият много силен сезон начело на Байер (Леверкузен) Чаби Алонсо е считан за фаворит да наследи Юрген Клоп начело на Ливърпул. Германският мениджър вече обяви решението си след края на сезона да се оттегли, което кара ръководството да му намери заместник. Димитър Бербатов също смята, че световният шампион с Испания би бил добър избор за мърсисайдци, но пък има и друго предложение, ако нещата с него не се получат - Томас Тухел.

Със сигурност Тухел ще бъде без работа след няколко месеца, тъй като ще си тръгне от Байерн (Мюнхен) след края на кампанията. Германецът има доста по-солиден опит в сравнение с Алонсо, а в Премиър лийг вече беше начело на Челси, с който дори вдигна трофея от Шампионската лига.

“Само заради името си Тухел може да си намери нова работа - коментира Бербатов. - В крайна сметка той е печелил Шампионската лига. Не смятам, че той дълго ще остане без клуб. Какво обаче предстои занапред за него? Това е въпросът, на който ще намерим отговор вероятно още в следващия сезон.”

“Все още мисля, че първият избор на Ливърпул е Чаби Алонсо, особено ако той вдигне титлата в Бундеслигата с Байер (Леверкузен). Това би било голям успех за него. Ако това наистина се случи (да спечели титлата в Германия - б.р.), Алонсо вероятно ще направи следващата крачка да поеме Ливърпул. Някои ще кажат, че може би това е твърде рано и вероятно той трябва да остане в Леверкузен още един сезон, за да се опита да донесе и европейска слава за отбора, за да докаже, че успехът в първенството не е бил случайност.”

“Все пак смятам, че Ливърпул трябва да продължи да преследва Алонсо. Ако пък не успеят да го привлекат, на пазара има и други треньори като Томас Тухел. За мен той би бил следващият кандидат за мястото на Клоп, ако нещата с Чаби не се получат.”

“Понякога клубовете биха се опитали да заложат на сигурното по отношение на репутацията на мениджърите, но пък в други случаи рискуват и взимат не толкова голямо име. В Ливърпул трябва да преследват успехите и мисля, че Тухел и Алонсо биха били добър вариант”, каза още Бербатов.

Последвайте каналите ни в: