Карим Бензема имаше лош ден в реванша на неговия Ал-Итихад срещу Навбахор от 1/8-финалите в Шампионската лига на Азия. Французинът си отбеляза автогол, а след това и негово попадение бе отменено, но това не попречи на саудитците да стигнат до успеха с 2:1 и така да се класират за следващата фаза, след като първият мач бе завършил 0:0.

Навбахор поведе в резултата в 25-ата минута, когато при едно центриране от фаул Бензема с глава насочи топката в собствената си врата.

Karim Benzema has just scored an own goal!

Al Ittihad are losing 1-0 & as things stand are heading out of the AFC Champions League!pic.twitter.com/Hx9QwqtNRR

— Al Nassr Zone (@TheNassrZone) February 22, 2024

В 45-ата минута французинът все пак донякъде се реваншира, като асистира за изравнителния гол на Абдерразах Хамдала.

В 75-ата минута Бензема успя да порази вратата на съперника, но голът му не бе зачетен заради засада след намесата на ВАР.

Ал-Итихад стигна до успеха в 87-ата минута също с доза шанс, след като Тома Табатадзе порази собствената си врата. В края гостите завършиха и с човек по-малко на терена, след като Йован Докич получи червен картон в 98-ата минута на добавеното време.

Така Ал-Итихад стана поредният клуб, който се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, където ще има за съперник победителя от сблъсъка между Ал-Хилал и Сепахан.

Последвайте каналите ни в: