Шампионът на Шотландия Селтик се провали в домакинството си на Климарнък и рискува да слезе от върха в класирането, ако утре Рейнджърс спечели срещу Сейнт Джонстън на Димитър Митов. "Детелините" направиха 1:1 в Глазгоу срещу Килмарнък и имат само точка преднина пред големия си съперник, който обаче е с мач по-малко. 

Селтик създаде множество положения, но поведе чак в 55-ата минута с попадение на японеца Киого Фурухаши. "Зелено-белите" не успяха да решат двубоя с втори гол и бяха наказани в добавеното време от Дейвид Уотстън, който донесе точката на Килмарнък. Гостите са в серия от 6 мача без загуба във всички турнири и заемат 4-о място в Премиършип

На трета позиция се намира Хартс, който е в убийствена форма от началото на годината. "Сърцата" не се затрудниха с гостуващия Мъдъруел и постигнаха успех с 2:0, а головете бяха дело на Лоурънс Шенкланд (68') и Кенет Варгас (90'). 

В едно от дербитата на кръга Абърдийн и Хибърниън направиха 2:2. Дънди се наложи с 2:0 у дома над Рос Каунти, а аутсайдерът Ливингстън надви с 1:0 Сейнт Мирън, но продължава да е на дъното в класирането.

Последвайте каналите ни в: