Атлетико Мадрид записа втората си най-изразителна победа през сезона в Ла Лига, след като разгроми Лас Палмас с 5:0 като домакин в среща от 25-ия кръг. Това идва след три поредни двубоя без победа и само един вкаран гол в тях. С този резултат столичани отново застигнаха Барселона, който по-късно през деня гостува на Селта. 

Това беше първи мач през кампанията, в който Диего Симеоне не заложи нито на Алваро Мората, нито на Антоан Гризман. Първият е контузен, докато вторият остана сред резервите - явно с идеята да получи почивка преди визитата на Интер в Шампионската лига във вторник.

От отсъствието на титулярните нападатели се възползва Анхел Корея, който по принцип е резерва. Аржентинецът заби два гола и направи една асистенция към Маркос Йоренте, който пък реализира първите две попадения. Мемфис Депай пък оформи крайния резултат.

Тимът на Лас Палмас, който до днес беше с една от най-стабилните отбрани и е кандидат за участие в Европа, този път не приличаше на себе си. Още в началните минути две грешки при изнасянето на топката позволиха на Корея на два пъти да се окаже сам срещу вратаря, но и в двата случая той беше неточен.

В 15-ата минута обаче, след поредната неориентирана намеса на футболист на гостите, Йоренте получи шанс и беше точен за 1:0.

Само пет минути по-късно Саул Коко направи подарък към Корея, който асистира на Йоренте за 2:0.

Две минути след паузата Корея покачи на 3:0 и всичко беше ясно. В 62-рата южноамериканецът вкара и дузпа, а три минути преди края Мемфис Депай довърши Лас Палмас с пети гол.

Последвайте каналите ни в: