Борусия (Дортмунд) загуби две точки при гостуването си на Волфсбург, след като срещата завърши 1:1. Тимът на Един Терзич няма загуба от началото на годината, но днес допусна второ равенство и е на четвърта позиция с преднина от четири точки пред РБ Лайпциг, който играе по-късно днес. “Вълците” записаха пето равенство в последните си шест мача.

Волфсбург започна по-силно, но първият гол падна в тяхната врата. В осмата минута Фюлкруг откри резултата от добавка след удар на Ройс, който бе отразен от вратаря на домакините. За германския национал това бе 11-то попадение в Бундеслигата от началото на сезона. Попадението вдъхна увереност на Борусия, който имаше предимство в следващите минути.

Leistungsgerechtes Unentschieden in Wolfsburg? 🤔👇 #Skybuli #WOBBVB pic.twitter.com/5fB8s5JBdH

— Sky Sport (@SkySportDE) February 17, 2024

В 28-ата минута Паредес бе близо до изравняване, но ударът му с глава не бе достатъчно точен. Малко преди почивката решителна намеса на Шлотербек предоврати сериозна опасност пред вратата на Кобел. В добавеното време на първата част Волфсбург създаде няколко възможности поред, а при най-добрата ситуация Кобел отклони удар на Беренс, като топката се удари в гредата.

Кастеелс направи добро спасяване малко след почивката, когато отрази удар на Забитцер. Кобел също се изяви и отрази изстрел на Баку. Той обаче трябваше да вади топката от мрежата малко по-късно. В 64-ата минута защитата на гостите не се справи добре при един ъглов удар, стигна се до разбъркване и Яник Герхарт успя да прати топката в мрежата. След изравняването и двата отбора трудно създаваха положения и чак към края Дортмунд стигна до някои възможности, но не се възползва от тях.

Последвайте каналите ни в: