Полският гранд ЗАКСА (Кендженджин-Козле) изживява кошмарен сезон.

Трикратният победител в Шампионската лига от 2021, 2022 и 2023 година отпадна от ШЛ, не успя да се класира за участие в турнира на Купата на Полша и не е сигурно участието на отбора в плейофите в полската Plus Liga.

След множество контузии и лоши резултати ЗАКСА уволни старши треньора си Туомас Самелвуо, а скоро стана ясно, че и президентът Пьотър Шпачек също е бил освободен от Общото събрание на клуба на 15 февруари.

Добрите новини за ЗАКСА са свързани с новия сезон.

Според медиите в Полша договор за 2 години с тима от Кендженджин-Козле е подписал звездата Бартош Курек.

В полския вестник  Przeglad Sportowy журналистката Едита Ковалчик предвижда възможните трансферни ходове на ЗАКСА.

Вече е сигурно пристигането на Бартош Курек, който напуска японския Улфдогс (Нагоя), където ще замени Лукаш Качмарек, който ще премине в шампиона Ястрежебски Венгел.

Трикратните европейски шампиони подготвят силни трансферни ходове.

Все още има две свободни опции за посрещачи: Вилфредо Леон и Ървин Нгапет.

Докато Леон твърди, че би искал да играе в полската Plus Liga, шансът в ЗАКСА да заиграе Ървин Нгапет е новина.

За 34-годишния Нгапет това ще бъде неговият дебют в Plus Liga, но трансферът все още не е сигурен. Същото важи и за Леон, който все още обмисля различни варианти. Сигурно е обаче, че той няма да остане в Перуджа, където в момента играе своя шести сезон.

Александър Сливка и Бартош Беднорж също ще напуснат ЗАКСА. Първият ще играе в японския Сънтори Сънбърдс, а негови съотборници ще бъдат Дмитрий Мусерски и японецът Ран Такахаши (в момента в Монца). Беднорж ще премине в Асеко Ресовия.

Последвайте каналите ни в: