Ливърпул гостува на Брентфорд в първи двубой от 25-ия кръг на Премиър лийг. При успех мърсисайдци могат да дръпнат с пет точки пред шампиона Манчестър Сити, който по-късно днес приема Челси. „Червените“ обаче не успяха да спечелят при последните си две визити на „Брентфорд Къмюнити Стейдиъм“.

„Пчеличките“ имат само две победи с последните си девет мача в първенството и са само на шест точки от зоната на изпадащите. По-рано през сезона Ливърпул победи с 3:0 Брентфорд на „Анфийлд“.

Томас Франк е направил само една промяна – Кристофер Айер започва вместо Итън Пинок. Франк Ониека и Йоан Уиса са на пейката, след като се завърнаха от участие в Купата на Африка. Айвън Тони, който има три гола в четири мача след завръщането си, отново води атаката на лондончани.

Good morning from Brentford 👋#ad pic.twitter.com/91akmMlBiS

— Liverpool FC (@LFC) February 17, 2024

Мохамед Салах се възстанови от своята контузия, но остава на пейката за началото, като в атаката на гостите отново започват Луис Диас, Диого Жота и Дарвин Нунес. Куивин Келъхър за втори пореден път стартира на вратата, след като Алисон Бекер, който бе болен за мача с Бърнли, вчера е получил разтежение по време на тренировка. Ибрахима Конате и Конър Брадли се завръщат сред титулярите, като това всъщност са единствените две промени, които прави Юрген Клоп.

Брентфорд: Флекен, Рьорслав, Колинс, Айер, Мий, Регилон, Ньоргор, Янлет, Йенсен, Мопе, Тони

Ливърпул: Келъхър, Брадли, Ван Дайк, Конате, Робъртсън, Ендо, Мак Алистър, Джоунс, Жота, Нунес, Диас

Последвайте каналите ни в: