Бившият национал на Бразилия Даниел Алвеш е планирал да избяга от Испания, ако бъде пуснат на свобода под гаранция. Това твърди един от съкилийниците му, с които той е бил в затвора през последните 13 месеца. По негови думи Алвеш му бил разкрил намерението си веднага да намери начин да стигне до родната си Бразилия, която няма договор за екстрадиция с Испания.

Въпросният мъж, чиято самоличност се пази в тайна, сподели това в предаването “Фиеста” по испанския канал “Телесинко”.

“Веднага когато го пуснат на свобода, той ще избяга в Бразилия. Разбира се, че ще го стори”, заяви човекът, който твърди, че е лежал в една килия с Алвеш.

Срещу бившия играч на Барселона се води дело по обвинение в изнасилване на 23-годишна жена в нощен клуб в Барселона в нощта на 30 срещу 31 декември 2022 г. Алвеш беше арестуван и прекара следващите 13 месеца в затвора, а на няколко пъти негови молби да бъде освободен бяха отхвърлени. Той на няколко пъти променя версията си, като по време на самото дело отново неговите адвокати застанаха зад тезата, че сексуален контакт е имало, но той е бил по взаимно съгласие.

Самият Алвеш застана на свидетелската скамейка, от която заяви “не съм такъв човек, не съм насилник”.

Прокуратурата поиска максималното наказание от 12 години. Очакванията са присъдата по делото да бъде обявена до месец, а след това тя може да бъде обжалвана и от двете страни.

Общо на три пъти адвокатите на Алвеш искаха той да бъде пуснат на свобода под гаранция, но съдията отказа.

Последвайте каналите ни в: