Остават броени дни до баскетболното събитие на годината у нас. На 25 февруари мъжкият национален отбор на България приема световния шампион Германия в “Арена Ботевград” в мач от квалификациите за Евробаскет 2025. По този повод Българската федерация по баскетбол организира чудесна инициатива, насочена към най-малките.

“Преди да потънем в спортната емоция, от Българската федерация по баскетбол искаме да направим нещо специално за най-малките. Ние вярваме, че една усмивка може да направи чудеса! Затова събираме дарения за деца в детските градини, за да подарим усмивки на тези, които имат нужда от тях.

Ако имате излишни детски книжки, моливи, пъзели, бои или други учебни материали, молим да ги донесете в “Арена Ботевград” по време на мача. Ще имаме специално обозначен щанд, където можете да оставите даренията си.

Може да помогнете и като споделите за каузата с вашите приятели и семейство, за да се разпространи апелът до повече хора. Всички събрани материали ще бъдат предадени на децата на специално събитие в дните след мача.

Нека заедно направим света по-добро място! Благодарим ви за вашата подкрепа и доброта!”, обърнаха се към феновете от БФБ.

Последвайте каналите ни в: