Новите шефове на Манчестър Юнайтед в лицето на “Инеос” са направили спортния директор на Нюкасъл Дан Ашуърт в своя основна цел за същата позиция, информира “Атлетик”. Авторитетното издание допълва, че той вече е дал своето съгласие да се присъедини към клуба от “Олд Трафорд” и очакванията са преговорите да се развият бързо в следващите дни. “Червените дяволи” все още не са започнали официални разговори със своите колеги от Нюкасъл, но на “Сейнт Джеймсис Парк” вече са наясно със ситуацията и се готвят за напускането на Ашуърт и замяната му.

🚨 BREAKING!!

Manchester United have made Dan Ashworth their TOP TARGET for sporting director! Not agreed and no approach made to Newcastle yet but anticipated and the situation is expected to develop rapidly! Ashworth is OPEN to the move! #MUFC [@David_Ornstein] pic.twitter.com/ahxti7FGHn

— mufcmpb (@mufcMPB) February 13, 2024

Спортният директор е от хората, поставили основите на впечатляващото израстване на Брайтън, след което е работил за ФА, за да поеме поста в Нюкасъл след идването на собствениците от Саудитска Арабия. Той е дългогодишен приятел със сър Дейв Брейлсфорд, който ще бъде един от хората, които ще са част от управлението на клуба от страна на “Инеос”. Очакванията са именно той да поеме тежката задача да поеме спортно-техническата власт на “Олд Трафорд”.

Сър Джим Ратклиф и неговата компания вече направиха своя първи ход в преструктурирането на клуба и назначиха официално Омар Берада за нов изпълнителен директор, който прие да се премести от градския съперник Манчестър Сити при 20-кратните шампиони на Англия. Вчера пък от Премиър лийг официално одобриха сделката по придобиването на 25% от Манчестър Юнайтед от британския милиардер Ратклиф.

Последвайте каналите ни в: