Иван Перишич, който вчера официално се завърна в Хайдук (Сплит) след повече от 17 години, ще получава по едно евро на месец до края на сезона. Същото символично възнаграждение прие и Никола Калинич, който на свой ред се завърна в родния си клуб в началото на 2024 година.

Перишич се е разбрал с ръководството да получи бонус, ако през следващия сезон Хайдук се класира за груповата фаза на някой от европейските клубни турнири. Освен това, след като подпише нов контракт с клуба през лятото, когато ще изтече договорът му с Тотнъм, в споразумението ще има освобождаваща клауза, която ще бъда валидна за следващите два трансферни прозореца. Нейният размер за момента остава неясен. 

Хайдук е лидер в класирането и има огромен шанс да спечели шампионската титла за първи път от сезон 2004/05. Целта на Перишич е не само да помогне на отбора, но и да се подготви по най-добрия начин за Европейското първенство. Той все още се възстановява от тежката контузия в коляното, която получи през септември, така че за момента не се знае кога ще дебютира за Хайдук.