Отборът на Дея спорт победи Пирин (Разлог) с 3:1 гейма в първата 1/4-финална среща от турнира за Money+ Купа България 2024 и се класира за полуфиналите, където ще срещне ЦСКА. Бургазлии дадоха гейм след известни амплитуди в играта си, но не се стигна до по-голям обрат. Централният блокировач на Дея спорт Стефан Чавдаров заяви за BGvolleyball.com, че най-важното е победата и, че тимът е съхранил сили за полуфиналния сблъсък.

"Доста неудобно време за игра, в 12 часа по обед, но въпреки това се събрахме и успяхме да победим. Взехме нашето и не се стигна до тайбрек в мача. Съхранихме малко сили за утрешния двубой. Чувстваме се всички добре от успеха. Имаше едно отпускане във втория гейм, на най-важното е, че финалния резултат е положителен и завършихме с успех. Има го този неприятен момент, че играем на приливи и отливи, но смятам, че в следващите двубои това ще бъде изчистено."

"Опитът и класата си каза думата. Определено сме най-опитният отбор. Доста лесно се играе, особено за мен като по-млад състезател. Има кой да поема отговорност в трудните ситуации. Смятам че следващите дни ще сме доста по-добре. Труден мач предстои на полуфинала. Но такъв е форматът на Купата – играеш едни мач - или го печелиш или го губиш и отпадаш. Миналата година имахме много положителни емоции на този турнир. За жалост накрая загубихме на финала. Да се надяваме, че тази година ще успеем да се реваншираме."

Снимки: nvl.bg/Startphoto.bg