Хайдук (Сплит) официално обяви, че привлича Иван Перишич от Тотнъм под наем до края на сезона. „Белите“ са лидер в класирането и имат огромен шанс да спечелят шампионската титла за първи път от сезон 2004/05. Тогава обаче младият Перишич е все още част от младежкия състав на Хайдук и не успява да стане шампион на Хърватия. През 2006 той изиграва първия си мач за мъжкия отбор, който е контрола срещу Смедерово, след което е продаден на Сошо. Така повече от 17 години по-късно Перишич ще има шанс да запише официален дебют за Хайдук и евентуално да стане шампион.

34-годишният Перишич записа шест мача за Тотнъм в началото на сезона, в които направи две асистенции, след което получи тежка контузия на предната кръстна връзка на дясното коляно по време на тренировка през септември. Тогава бе обявено, че той ще отсъства до края на сезона, когато всъщност изтича и договорът му с лондончани. Бившият футболист на Интер изигра общо 50 мача за „шпорите“, в които отбеляза един гол и направи 14 асистенции.

Според информацията на сайта на Хайдук клубът вече се е споразумял с Перишич за договор за следващия сезон, след като контрактът му с Тотнъм изтече през юни.

В началото на годината в Хайдук се завърна и Никола Калинич, който бе прекратил кариерата си. Той обяви, че ще играе срещу символична заплата от едно евро.

🤍 pic.twitter.com/y3vG8CSfE3

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) January 19, 2024