Джордан Хендерсън даде първата си пресконференция като играч на Аякс. В нея английският национал обясни, че решението му да избере да отиде в закъсалия нидерландски гранд е чисто футболно и няма нищо общо с твърденията, че не е искал да се завърне в Англия заради данъците. Освен това бившият капитан на Ливърпул заяви, че няма да си позволи да критикува саудитската лига, въпреки че много хора очакват от него да направи именно това.

„Избрах Аякс, защото това е един от най-големите клубове в света и най-големият в Нидерландия. Чувствам, че за мен това е страхотна възможност – да дойда в огромен клуб и да се опитам да помогна този клуб да върви напред.

Не вярвайте на всичко, което четете в пресата. Бих казал, че това е един малък съвет от мен. Решението му бе изцяло футболно и не е свързвано с нищо друго.

Посрещането бе невероятно и съм развълнуван, че ми се дава тази възможност. Искам да се отплатя за доверието и през следващите две години и половина ще дам всичко от себе си, за да върна клуба на верния път и да постигаме възможно най-много успехи. Готов съм да заиграя възможно най-скоро, но трябва да изчакам работната си виза и други подобни неща.

Много хора биха се радвали да седя тук и да критикувам саудитската лига и всичко свързвано с него. Но аз със сигурност няма да го направя. Уважавам дълбоко лигата, всички фенове на клуба и хората, които ме накараха да се почувствам добре дошъл. За съжаление, понякога в живота нещата просто не се получават. Взех своето решение. Щом разбрах, че тази възможност е налице, веднага решиш, че в този момент това е най-доброто решение за мен и семейството ми. Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден или засегнат. Никога не съм имал такова намерение. Сега просто искам да гледам напред и да се опитам да бъда възможно най-добрия играч за Аякс.