Президентът на Спартак (Варна) Павлин Николов направи ново официално обръщение към феновете на клуба. Само няколко дни след предишното му изявление, сега Николов направи анализ на свършеното от него и другия силен човек в клуба - Асен Миланов. Въпреки това обаче, президентът изрази готовност да си тръгне в края на сезона, ако има хора, които не желаят той да бъде част от Спартак.

Ето и цялото изявление на Павлин Николов:

Уважаеми привърженици на Спартак Варна, 

Налага ми се в рамките на няколко дни отново да се обърна към Вас. Преди малко повече от пет години Асен Миланов започна да ме агитира и убеждава, че трябва да помагам на футболен клуб Спартак. 
Той е човекът, който пое управлението и издръжката на Спартак в началото на 2020 г., когато на практика клубът беше на прага на поредно фалиране и с неясна съдба. Той съвсем сам изправи отбора на крака и го върна в професионалния футбол. През цялото това време, благодарение на близките ни отношения и неговата визия за развитие и непрекъснатите уверения от негова страна, аз реших да вляза официално в управлението на клуба, както и да се превърна в основен източник на средства за него. 
Какво се направи през този период за всички е видно. Основна реконструкция и ремонт на тренировъчната база "Локомотив". Изграждане на изцяло нов терен за нуждите на първия отбор. Чисто нов терен с изкуствена настилка за нуждите на школата. Подменени бяха всички осветителни тела на терен "Живко Господинов" и бяха поставени нови на терен "Жечо Тунчев". Стадион "Спартак" се сдоби с най-модерното осветление в страната, а подобренията по всички други части са видни. Едва ли има един сред Вас, който да е вярвал, че само за три години всичко това да бъде реалност! 
С клевети и интриги шепа хора, с цел лични облаги, уронват репутацията на клуба като се опитват да подронват авторитета на истински работещите за каузата Спартак. Не се поддавайте на манипулации и подбуди за саботиране на работния процес на клуба, още повече на най-съкровената част, нашите деца и детско-юношеската школа, сърцето на нашия клуб. 
Всеки опит да се саботира работата на клуба ще се смята за грубо посегателство срещу интересите на Спартак и на нарушителите ще им бъде потърсена наказателна отговорност! 
Сега Ви заявявам, че Асен Миланов винаги е бил и ще бъде мой партньор в това начинание! 
Всички решения винаги са били съгласувани помежду ни, но цялата отговорност нося аз! 
Ако има такива, които не желаят ние да бъдем основна част от този отбор, сме готови да прекратим всички проекти и да се оттеглим, като изпълним целта си в края на сезона и се върнем в Първа лига и някой друг да поеме отговорността. Вярвам, че истинските привърженици на клуба, с които заедно искаме да продължим пътя и развитието на клуба, осъзнават това и ще продължим напред! 
С уважение: Павлин Николов