Волейболистите на Левски София излизат срещу Берое 2016 (Стара Загора) в четвъртфинален сблъсък за Купата на България. Двубоят е в петък (19 януари), от 17:30 ч. в едноименната столична зала.

Едно от ключовите лица на "синия" тим Алехандро Торо говори пред BGvolleyball.com за предстоящия турнир и равносметката за изминалия сезон:

"Със сигурност ще бъде труден мач - Берое имат добри играчи, треньорът им познава повечето състезатели от нашия отбор. Трябва да бъдем подготвени за битка във всеки момент, да се стараем да останем концентрирани. Така можем да преминем през четвъртфиналите - ако играем така, както тренираме, както работим всеки ден, ще спечелим. Трябва да запазим фокуса си върху този мач, да вървим стъпка по стъпка."

"Всички отбори имат информация за останалите. Нашият треньор е бил начело на националния тим, през който са преминали доста играчи. Няма кой с какво да се изненада. Нашият щаб върши страхотна работа във всеки мач, можем да използваме това предимство."

"Домакинският фактор е от огромно значение. Феновете ни пътуват с нас навсякъде. А когато играхме с ЦСКА, залата ни беше пълна - привържениците ни пееха, викаха. Те са седмият ни играч, наистина им благодаря за всичко. Страхотно е да играеш в такава атмосфера", добави Торо.

"Някои неща в играта ни се получават много добре, върху други работим все още. Миналата година беше по същия начин - понякога изпълнявахме добър сервис, понякога не толкова. Наистина е много важно това да се подобри, на другите елементи се справяме подобаващо", смята аржентинецът.

"Във втория полусезон трябва да играем със същата страст, с каквато и в първия. Трябва да се постараем да сме на върха в първенството. Първият полусезон бе по-труден. Някои отбори трудно записват победи, а  тези, които са по-предно класирани, правят добри мачове. Шест-седем отбора ще се борят за титлата, това е хубаво за Лигата, да има конкуренция. Ние гледаме мач за мач, ще се опитаме да сме в по-добра форма в края на редовния сезон. Стартът на плейофите е много важен момент, трябва да се постараем да сме първи и да спечелим двубоите, а с това и титлата. Това е нашата цел, както и на всички останали отбори. Рано е да мислим за тези неща, трябва да работим усилено, да израстваме, да влезем в плейофите по най-добрия начин", завърши Торо.