ЦСКА ще ограничи достъпа до стадион "Българска армия" в края на този или началото на следващия месец, пише "Тема Спорт".

Както е известно, на 10 декември се изигра последният двубой на съоръжението в настоящия му вид (0:1 срещу Лудогорец), а след това започна изнасянето на много предмети, включително на всички артефакти от музея на спортната слава, на който бе проведена няколкодневна пълна инвентаризация.

В последните дни стартира и демонтажът на някои части от стадиона, които са счетени за по-ценни, включително на входовете. Те биват изнасяни чрез камиони, които могат да бъдат забелязани пред сектор А на "Армията". Все още на терените пред съоръжението тренират юношески формации на червените, но се очаква това скоро да се промени.

В близките две или три седмици ЦСКА ще ограничи достъпа до стадиона, като ще обвие парцела със специални заграждения. Те ще бъдат брандирани с логото и символите на армейците - така, както изглежда в момента пространството пред и около клубния фенмагазин.

От "Армията" в кратки срокове трябва да публикуват и официална информация за следващите стъпки, предхождащи реалните строителни действия. Червените обаче не искат да избързват с информация, тъй като са зависими и от държавата, с която работят чрез общо дружество. Както е известно, предстои да бъдат обявени изпълнители за разрушаването на настоящия стадион и изграждането на новото съоръжение.