Централният защитник на ЦСКА 1948 Росен Божинов, който кара проби в Шльонск (Вроцлав), говори след първия си мач за лидера в Екстракласата. 18-годишният ни юношески национал беше на терена за поляците в контролната среща с Динамо (Загреб), загубена с 2:3.

БЛИЦ първи писа, че Божинов ще премине пробен период в Шльонск, където основен футболист е Алекс Петков, а тази зима ЦСКА 1948 продаде на полския клуб Симеон Петров.

"Беше много труден мач срещу силен съперник, а освен това се игра на тежък терен. Представихме се добре, въпреки условията. В следващите мачове трябва да направим повече, за да победим", коментира Божинов пред клубния сайт на Шльонск.

"Тренирах с отбора кратко време и се надявам да убедя треньорския щаб. Чувствам се добре в Шльонск. Тренировките са качествени, треньорският щаб ни дава много съвети как да играем и да се държим по време на заниманията. Всичко е на много високо ниво“, продължи защитникът.

"Като за първи мач с екипа на Шльонск беше добре, въпреки че винаги може да бъде по-добре и има какво да се подобрява. Щастлив съм, че успях да играя, и че получих шанс от треньора. Сега ни предстоят още дни работа на тренировъчния лагер", завърши Росен Божинов.