Специалистът по спортно право Георги Градев съобщи, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Той беше член на екипа на Димитър Бербатов, който има същите амбиции, но преди около два месеца го напусна. Конгресът е на 15 март 2024 г.

Ето какво написа Градев във "Фейсбук":

"Приятели, мой граждански и професионален дълг е да помогна на българския футбол да излезе от кризата и разцеплението, което сегашното ръководство на Български футболен съюз създаде. 

Вече 20 години работя в и за българския футбол. Почти няма клуб, футболист или треньор, на когото да не съм помогнал. Изградих име и контакти във всички международни футболни организации като ФИФА, УЕФА, ЕКА, ФИФПро, КАС и други. Имам зад гърба си повече от 600 дела в спортни инстанции. Помагам на малки и големи еднакво.

Преди 7 месеца ми се предостави възможност да участвам в обединението на българския шахмат, за което допринесох с експертиза, контакти, отдаденост и най-вече с твърдост и непоколебимост при вземането на важни управленски решения. Резултатите са видими за всички. 

Дойде време да пренеса моята експертиза, контакти и комуникативност в услуга на българския футбол. Започвам подготовка на моята кандидатура за президент (председател) на БФС. Привлякох изключителни експерти от България и чужбина с опит, с които ще разработим програма за развитието на българския футбол и ще я предложим на футболната общественост. Получих съгласието на доказани специалисти в различни области с голямо обществено доверие, които да станат част от управленския орган на БФС. Ще имам срещи с държавата и общините. 

След седмица отваря врати нов офис в стадион "Васил Левски", където всеки ще е добре дошъл със своите идеи и препоръки. 

Официалният старт на кампанията ми за президент на БФС ще бъде даден, след като бъде обявена покана за конгрес в Търговския регистър. Вярвам в успеха и обединението в името на българския футбол".