Наставникът на Интер Симоне Индзаги изрази задоволството си от убедителната победа с 5:1 над Монца, но подчерта, че е твърде рано да се правят изводи за представянето на тима по средата на сезона. Той също така заяви, че не обръща внимание на критиките спрямо колебливите изяви на “нерадзурите” в предишните им мачове.

“Това беше много добро представяне. Подготвихме се добре и момчетата показаха правилния подход срещу отбора на Монца, който през миналия сезон взе точки срещу нас и като домакин, и като гост. Критиките и съдийството? За щастие, аз се фокусирах само върху случващото се на терена. Клубът се е заел да коментира нещата извън полето, така че аз и моят щаб запазихме концентрацията си върху терена. Изминахме само половината път, като ни предстои още много. Като треньори сме свикнали с критиките. Не се отнася само за мен, но и за всички в този бизнес. Важното е да имаш състав, който да те следва. Направихме чудесни неща през последните сезони и искаме да продължим така.

🎙️ Simone Inzaghi following Monza-#Inter:

“Criticism during the week? We work a lot and listen little.”

[via @marifcinter] pic.twitter.com/rfzHcgPI8K

— Inter Xtra (@Inter_Xtra) January 13, 2024

Не мога да кажа дали това е най-силният ми състав тук, защото остават още 20-ина мача в Серия "А". Миналата кампания тимът спечели два трофея и игра финал в Шампионската лига, а сега сме само в средата на сезона. Имахме тежка група в ШЛ с Реал Сосиедад и се справяме добре в първенството, но останалите чакат да се възползват от всяка наша дребна грешка. Винаги можем да се подобрим. Въпреки равенството с Дженоа не играхме толкова зле освен допуснатия гол, който можехме да избегнем. Ето, че успяхме да победим Верона, а според мен тогава играхме по-зле. Анализираме нашите срещи и се опитваме да видим къде можем да променим нещата, за да станем по-добри.

🎙️ Simone Inzaghi on any potential additions during the January market:

“The managers spoke, there was a lot of talk about the attackers. But I’m very happy with Arnautović and Sánchez. They’re training very well. There is Lautaro and Thuram who did very well, but Arnautović and… pic.twitter.com/NJRY6PjOMb

— Inter Xtra (@Inter_Xtra) January 13, 2024

Нов нападател? Много съм доволен от Марко Арнаутович и Алексис Санчес. Те тренират добре, но просто нямат късмет, че Лаутаро Мартинес и Маркюс Тюрам играят доста добре. Санчес вкара много важен гол срещу РБ Залцбург. Той просто трябва да продължи да работи и ще получи своите шансове. Суперкупата? Знаем, че ни очаква натоварен график. Отиваме в Саудитска Арабия като актуалните носители на трофея. Форматът е нов, но това не е проблем. Момчетата ще си починат в понеделник, ще тренират във вторник и след това ще пътуваме. Има трофей за печелене и ще дадем най-доброто от себе си”, коментира Индзаги след двубоя.