Старши треньорът на националния отбор по бокс за жени и президент на БК “Локомотив София” Борислав Георгиев застана пред камерата на Sportal.bg, за да сподели как върви подготовката на най-добрите ни боксьорки преди тазгодишното издание на международния турнир “Странджа”. Екипът ни посети следобедна тренировка на женския тим в СК “Дианабад” , а Георгиев сподели по време на заниманието, че е доволен от моментната форма на спортистките.

“Лагерът върви много добре. Очарован съм, че момичетата дойдоха в оптимална форма след празниците. Тренирали са, както им заръчах. Правим по десет тренировки на седмица. Сутрините залагаме на физическа подготовка, а следобед по-дълги технически занимания, с които разиграваме различни ситуации. Засега сме се насочили към “Странджа”. Всички тренират еднакво за този турнир. На държавното след това ще разберем и дали Златислав Чуканова или Венелина Поптолева ще участва на категория до 50 килограма. След това периодизацията ще е различна. Станимира и Светлана взеха квоти, но желанието ми е да ги взема на квалификацията за следващите олимпийски игри, за да гледат съперничките си от близо и да направят спаринги с боеспособни съпернички”, заяви Георгиев.

Боксовият експерт сподели също, че към момента боксьори от юношеските ни гарнитури помагам на дамите за подготовката им, но в края на месеца се очаква да пристигнат състезателки от Франция, Ирландия, Алжир и Монголия. Той е категоричен, че за националките ни е по-добре да подходят на сериозно и с внимание към предстоящите турнири, а не да влагат целия си фокус към Игрите в Париж през лятото.

“Имаме и Европейско в Белград след квалификацията. Засега не мислим толкова за олимпийските игри. Имаме важни състезания. Крачка по крачка. Задължително е да вземем призови места на европейското, за да имаме самочувствие. След това ще се фокусираме върху Игрите”

Вижте пълното интервю с Георгиев тук: