Борещите се за оцеляване в елита Бърнли и Лутън завършиха 1:1 в мач от 21-ия кръг на английската Висша лига. Домакините поведоха с гол на Зеки Амдуни (36), но попадение на Карлтън Морис (90+2) в добавеното време донесе точка на "шапкарите".

В 36-ата минута домакините поведоха. След постепенна атака топката стигна до левия фланг, където футболист на домакините напредна и намери Зеки Амдуни, който прати топката в мрежата.

Две минути след старта на втората част Витиньо стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе спасен без проблем от Томас Камински.

В 76-ата минута вратарят на гостите отново бе на точното място, за да спаси удар на Лайл Фостър. Пет минути по-късно отборът на Венсан Компани можеше да стигне до втори гол. Уилсън Одобер стигна до пеналтерията и стреля, но Камински спаси удара, който отиваше в долния му ляв ъгъл.

Във втората минута на добавеното време на срещата Лутън стигна до равенството. Футболист на Лутън центрира и намери Карлтън Морис, който отбеляза с глава. При попадението останаха съмнения за нарушение на Елайджа Адебайо срещу вратаря на домакините Джеймс Трафорд. Голът бе прегледан с ВАР и зачетен.

След самоубийственото реми и за двата тима Бърнли е 19-ти с 12 точки, докато Лутън е на 18-ото място с 16 пункта.