Манчестър Сити привлича новото чудо на аржентинския футбол Клаудио Ечевери, съобщава Фабрицио Романо. Договорът ще е за пет години.

"Гражданите" ще платят на Ривър Плейт 14.5 млн. евро за правата на офанзивния халф, който на 2 януари навърши 18 години.

Освен това са предвидени и 9 млн. евро възможни бонуси, свързани с представянето на играча. Любопитното е, че те са базирани само на евентуалните негови бъдещи изяви, а не на спечелени трофеи.

Ечевери впечатлява с техниката си, която прилича на тази на Марадона и Меси. Той блесна за Аржентина на световното първенство до 17 години миналата година. Тогава "гаучосите" достигнаха полуфиналите, а Клаудио отбеляза хеттрик срещу Бразилия. На полуфинала обаче, когато Аржентина загуби от Германия след дузпи, именно Ечевери изпусна от бялата точка. Носи №10 в националния отбор. 

Наричат го Ел Диаблито – Малкия дявол. Ечевери бе в плановете на Барселона и Реал Мадрид, но в крайна сметка Сити се пребори за подписа му. Младокът има само 6 мача и 1 асистенция за мъжкия тим на Ривър Плейт, но това не попречи на европейските колоси да го пожелаят.

Очаква се след финализирането на трансфера Диаблито да продължи да играе за Ривър, за да понатрупа още игрови опит.