Как се представиха "смърфовете" през есента и какви са амбициите на клуба до края на сезона? Това разкри острието на Локомотив (Пловдив) - Георги Минчев - в интервю за "Мач Телеграф".

Георги, здравей! Първо, какво е мнението ти за есенния полусезон на Локо Пд?

- Мисля, че като изключим последните няколко мача, отборът се представи на едно много добро ниво. Постигнахме една изключително впечатляваща серия от победи и добри резултати, придружени с хубава игра, което в крайна сметка бе най-важното. Със сигурност в последните мачове имаше спад, но това за мен е нормално. Всеки един отбор има тези възходи и падения. Успяхме в последните два двубоя да играем доста по-добре и да победим. Надявам се през новата година да продължим с добрите игри и да радваме нашите фенове.

Смяташ ли, че трябваше да сте по-близо до Топ 3 или сегашното ви класиране е закономерно?

-Мисля, че спокойно можехме да сме с няколко точки повече, които да ни изпратят и по-напред в класирането. Имаше двубои, в които късметът ни обърна гръб, но като теглим чертата след първия полусезон смятам, че в крайна сметка има някаква закономерност в сегашното ни класиране.

Оттук нататък според теб Топ 6 или Топ 3 трябва да бъде реалната цел пред отбора на Локомотив Пловдив?

-Нямаме конкретна поставена цел от ръководството или треньорския щаб на отбора Самите ние вдигнахме доста нивото и със сигурност искаме по-предно класиране и дай Боже успеем да се класираме за участие в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Имаш период в Локо Пд преди сегашния. В какво намираш най-голямата разлика между двата ти престоя в тима?

-Не мога да кажа, че намирам някаква съществена разлика в обстановката. Да, имах предишен период, но след като се върнах, заварих момчета, с които бях в тима и първия път. Така че се познавам с тях, а след връщането ми, това ми помота да се адаптирам изключително бързо и лесно в отбора. С другите тепърва се запознавах, след като се върнах, но те вече бяха изградили една изключително добра, позитивна обстановка в съблекалнята, а всичко си беше наред. Нямаше абсолютно никакви проблеми с каквото и да е.

Как оценяваш собственото си представяне през есента?

-Не обичам да си давам оценки. Със сигурност знам, че мога доста повече и се надявам през втория полусезон да успея да го покажа и да помогна на отбора с мои голове и добри изяви.

Имаш ли конкретна цел, която си си поставил до края на сезона?

-Не. Цели не си поставям никога. В крайна сметка, колкото повече, толкова по-добре.

Какво ще пожелаеш на всички хора, свързани с Локомотив Пловдив?

-На първо място искам да им пожелая да бъдат живи и здрави. Пожелавам им 2024 г. да бъде една много по-успешна година за тях. На всички фенове им пожелавам да не спират да подкрепят любимия си отбор по фантастичния начин, по който го правят досега, защото това много ни помага - дава ни по-голяма увереност и самочувствие в мачовете, които играем.