Григор Димитров започна мача си срещу Даниел Алтмайер във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТР 250 в австралийския град Бризбън. При победа българинът, който е поставен под номер 2 в основната схема, ще се изправи на 1/4-финалите срещу австралиеца Ринки Хиджиката.

Това е трети мач за Григор Димитров срещу Алтмайер. В предишните два българинът записа победа с 6:4, 6:2 в Индиън Уелс през 2021 година, а на миналогодишния "Ролан Гарос" се наложи с 6:4, 6:3, 6:1.

Димитров стартира участието си в Бризбън с обрат срещу Анди Мъри. Хасковлията стигна до успех с 4:6, 7:5, 6:2, а неговият днешен съперник преодоля представителя на домакините Ли Ту със 7:6 (5), 7:6 (4).

В откриващия гейм Григор не даде нито точка на Алтмайер. Германецът беше поставен под напрежение и на свой сервис. Той изостана с 0:30, а след това трябваше да спасява точка за пробив, но Димитров не се възползва и форхендът му по правата попадна в мрежата. Българинът си заслужи още една възможност да вземе подаването на своя противник с великолепен ретур. Родният тенисист влезе в дълго разиграване и дочака грешка на Алтмайер, което означаваше пробив и 2:0.

Димитров продължи да доминира с безмилостни удари от дъното на корта и пробивът беше затвърден с още един гейм на нула. 

Снимки: Gettyimages