Манчестър Юнайтед търси вариант да подсили атаката си през януари срещу минимални вложения. Според „Ди Атлетик“ четирима офанзивни футболисти от Бундеслигата са сред обсъжданите имена. Ерик Максим Чупо-Мотинг и Томас Мюлер от Байерн (Мюнхен), Тимо Вернер от РБ Лайпциг и сензацията Серу Гираси от Щутгарт са сред обсъжданите варианти.

34-годишният Чупо-Мотинг получава по-рядко шансове за изява след трансфера на Хари Кейн и заради желанието на Томас Тухел да дава повече възможности на младия Матис Тел. Контрактът му с баварците изтича през лятото, така че това вероятно би бил най-евтиният вариант за Манчестър Юнайтед. Ситуацията с Томас Мюлер се промени, тъй като съвсем скоро той подписа нов договор, така че е малко вероятно да напусне.

Тимо Вернер записва слаб сезон и от РБ Лайпциг вече обявиха, че биха го пуснали под наем, ако намерят негов заместник. Контакт между двата клуба, както и между „червените дяволи“ и самият играч вече има, но феновете на Манчестър Юнайтед не приемат никак положително информациите са негов трансфер.

Към Гираси има интерес от доста клубове, още повече че клаузата в неговия договор не е особено висока – 17.5 милиона евро, така че тази опция изглежда добра за Юнайтед. Президентът на Щутгарт Александер Велре обаче заяви по Коледа, че е уверен, че голмайсторът няма да поиска да си тръгне през януари, защото той и семейството му се чувстват много щастливи в Щутгарт.