Нотингам Форест може да стане вторият клуб в Премиър лийг с отнети точки от началото на този сезон. Според „Ди Атлетик“ бившият европейски шампион може да последва съдбата на Евертън и също да бъде наказан за нарушаване на правилата на финансовия феърплей. Това ще стане ясно до края на януари.

Според последните правила на лигата клубовете вече трябва да представят финансовия си отчет за предишния сезон - в случая 2022/23, до 31 декември, а не както бе досега – до март следващата година. Новата система дава възможност при всяко установено нарушаване на правилата да бъде налагана санкция още в рамките на този сезон.

Нотингам Форест привлече 42-ма нови играчи, откакто се завърна в Премиър лийг през 2022 година, така че клубът има нужда от това да компенсира част от похарчените средства и да бъде много внимателен през следващия трансферен прозорец. На „Сити Граунд“ са смятали, че продажбата на Бренън Джонсън на Тотнъм през септември (б.ред. за 47.5 милиона паунда) ще балансира сметките, но този изходящ трансфер може да се окаже и недостатъчен. 

Съществува опасност Евертън, на който вече бяха отнети 10 точки по-рано през сезона заради нарушаването на финансовия феърплей, да получи ново наказание.