Отборът на Марек Юнион Ивкони (Дупница) надигра Пирин (Разлог) с 3:0 гейма в мач от 11-ия кръг на Efbet Супер Волей. С това дупничани записаха 4-а победа и приключват годината с успех. Старши треньорът на тима Найден Найденов коментира за BGvolleyball.com, че усилената работа с младите момчета започва да дава своите резултати, а ето още какво каза той за мача и първия полусезон в първенството:

"Възходяща линия, която отбелязахме означава добра работа, с много нерви и с много напрежение. Но тя дава своите плодове, резултатите започват да идват. От няколко кръга играем по най-добрия начин. Всяка работа с едни млади момчета рано или късно започва да дава желания резултат. Радвам се и даже това започна да се случва по-рано отколкото очакваме."

"Победихме Пирин с малко по-голяма увереност във важните моменти. Това, за което говорим началото на сезона и искахме да го изградим - във важните моменти да не допускаме грешки, започнахме да го постигаме и по специално в този мач. Новото ни попълнение Мартин Симеонов помогна много в този двубой, от значение е неговият опит. Радвам се, че го привлякохме. Дава спокойствие, играл е с големи състезатели, знае за какво става въпрос. Оказа си своето положително въздействие във важните моменти."

"Разделяме се с Ерик Стоев, който продължава в Испания. Желаем му успешен път. Но имаме други състезатели, като цяло имаме баланс при посрещачите."

"Оценката ми за първия полусезон е много добра. Започнахме в началото с млад отбор, с млади волейболисти, повечето които не са играли на толкова високо ниво. Трябваше с много работа да преодолеем тази несигурност, да търсим надграждане и това го постигнахме. Разбира се, има много неща, които трябва да изчистим и стабилизираме. Например мачът с ЦСКА можеше да го спечелим, но в четвъртия гейм се пропукахме. Но като цяло доволен съм от развитието. Напредъкът е много голям във всяко едно отношение. Работата и нервите са имали своя ефект."

"Нямаме конкретни цели. Те са за големите отбори. Ние целим да виждаме израстваме. Искам да видя мисъл, да видя волейболния интелект в играта. Това искам да го постигат и да надграждаме, защото се вижда че можем да побеждаваме всички отбори от елита. Няма да играем за Купата на България. Но нищо фатално, нормално ще ни се отрази почивката. Ще направим някоя друга контролна среща. Въпросът е да запазим същия дух и същото желание за развитие. Останалото ще си дойде на мястото. Въпросът е да поддържаме това позитивно мислене за играта и всичко ще бъде нормално."

Снимки: Startphoto