Селекционерът на женския национален отбор на България по футбол - Силвия Радойска, остана доволна от равенството 2:2 със Северна Македония в Лигата на нациите. "Лъвиците" изоставаха с 0:2, но се добраха до ценната точка, която ги праща на бараж за изкачване в Лига "Б". Треньорката похвали отбора си, като в същото време се оплака от съперника, който според нея не е играл футбол, а само е накъсвал играта.

"Инфарктен мач за всички нас. Радостното е, че не загубихме, защото не заслужавахме. Вкараха ни два гола, имахме пасив, но хубавото е, че се събрахме и успяхме да се върнем, макар и в последните минути и да стигнем до равен резултат, който ни дава възможност да играем бараж за класиране в Лига "Б". Жалко, че отборът на Македония не ни остави да играем футбол. От началото, откакто поведоха с 1:0, некоректно лежаха по терена и бавеха времето, което не им прави чест", сподели Радойска.

"Определено момичетата бяха доста пренавити, не само заради обстановката, феновете, националния стадион, опонента, но и заради това, че знаехме, че за да продължим напред и да отидем на бараж, ни трябва равен резултат. Имаше доста нервност в действията от самото начало. Въпреки всичко смятам, че през по-голяма част от мача контролирахме играта. Имахме проблеми със завършващата фаза. Видяхте, че създадохме положения, но не успяхме да отбележим. Македония от едно статично положение вкараха, но след това ние излязохме, защото знаехме, че ни трябва равен или победа, отворихме пространства и така падна втория гол за съперника. Но радвам се, отборът, момичетата заслужаваха да стигнат до равен резултат и го направиха с всички сили, заедно", добави треньорката.

"Не трябва да подценяваме съперниците ни Косово и Северна Македония, защото от Лига "Ц" те са едни от най-добрите в сравнение със съперниците, които можеше да ни се паднат. Радващото е, че отборът ни е много млад и перспективен. Момичетата работят много за постигането на тези резултати. Малки крачки са, но да не бързаме с желанието за големи резултати, защото всяко нещо с времето си. Нека дадем на този млад отбор време, защото момичетата са талантливи, просто им трябва спокойствие и повече мачове като този", завърши Радойска.