Уулвърхамптън спечели с минималното 1:0 домакинството си на Бърнли в мач от 15-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение в двубоя падна в края на първото полувреме и бе дело на Хий-Чан Хуан (42’).

Първото по-сериозно положение в двубоя дойде малко преди изминаването на половин час игра, когато Пабло Сарабия успя да стигне до едно центриране, но ударът му премина покрай гредата. Гостите от Бърнли отговориха с хубави изстрели на Джей Родригес и Джош Браунхил, но Даниел Бентли се справи отлично. “Вълците” все пак стигнаха до откриване на резултата в 42-ата минута, когато домакините се възползваха от невнимателно разиграване пред пеналта на гостите и отнеха, а Матеуш Куня намери Хий-Чан Хуан, който реализира за 1:0. Момчетата на Гари О’Нийл можеха да удвоят преднината си десетина минути след началото на втората част, но Марио Лемина не успя да уцели вратата след удар с глава.

По този начин Уулвърхамптън прекъсна негативната си серия от две последователни поражения и се върна на победния път. “Вълците” вече са 12-и с 18 точки, а Бърнли продължава да е в опасната зона със само седем пункта от началото на кампанията и само един успех в последните пет срещи.