Клубното ръководство на Лудогорец е готово да вземе важно решение за нападателя Руан Секо.

Договорът му за наем от Сантос изтича през лятото, но в Разград вече обмисмят да откупят правата му още през януари, пише местното издание "Diariodopeixe". В договора между двата клуба има заложена клауза в размер на 4 милиона евро. Лудогорец привлече Руан Секо под наем до края на този сезон, като българският шампион плати 300 хил. евро на бившия отбор на Пеле. Информациите в Бразилия са, че "орлите" ще се възползват от възможността да откупят правата му и ще сторят това още през първия месец на новата година. Поставената цена от бразилския гранд е в размер на 4 милиона евро, но е твърде вероятно легендарният клуб от страната на кафето да посмали изискванията си, тъй като в Разград едва ли ще се съгласят за платят подобна сума.

В същото време стана ясно, че бившият футболист на Лудогорец Каули Оливейра, който в момента играе за бразилския Баия, е пред сензациозен трансфер в кандидат шампиона на страната Палмейрас. Каули без никакво съмнение е един от най-силно представящите се играчи в бразилското първенство този сезон. Той привлече вниманието и на други отбори, но се твърди, че именно Палмейрас е фаворит за подписа му.

Напускането на Каули няма да е лесно. Според бразилските медии той има откупна клауза, която е записана в договора му със "Сити Футбол Груп" и тя е на стойност 50 милиона евро. Това е много извън стандартите на бразилския футбол, но тази цена може драстично да падне, ако Баия изпадне във втория ешелон. Според информация на "Трансфермаркт", Лудогорец продаде Каули на Баия за 2,3 млн. евро.