Голмайсторът на Манчестър Сити  Ерлинг Холанд ще бъде готов за дербито от следващия кръг на Премиър лийг срещу Ливърпул. Сблъсък между първия и втория във временното класиране е в събота от 14:30 българско време. Холанд получи контузия в глезена по време на контролата между Норвегия и Фарьорските острови в четвъртък и заради това ще пропусне и днешния двубой с Шотландия. Имаше някакви предположения, че таранът няма да бъде готов за сблъсъка в събота, но според информация на Фабрицио Романо контузията му не е сериозна и той ще бъде на линия за големия мач.

Холанд в момента е водещия реализатор на Премиър лииг, както бе и през миналия сезон. От началото на тази кампания той има 13 попадения в 12 мача в първенството. Норвежецът обаче все още няма гол срещу Ливърпул в мачовете от Висшата лига, макар че се разписа във вратата на мърсисайдци в двубоя за „Карабао Къп“ в края на миналата година.

Erling Haaland will miss Norway's final EURO qualifier against Scotland after injuring his foot in a friendly match against Faroe Islands, his country's team doctor said. pic.twitter.com/Z1PW0nvKH4

— ESPN UK (@ESPNUK) November 18, 2023