"Току-що завършихме заседание на парламентарната ни група. Искаме оставката първо на Борислав Михайлов и също на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той трябва да понесе отговорност за случилото се снощи. Това беше недопустимо".

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промянaта" Кирил Петков.

Този човек, Борислав Михайлов, трябва да си отива максимално бързо, а относно оставката на Калин Стоянов - това, което всички видяхме, е недопустимо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов трябва да понесе своята отговорност", каза още Петков.

За искането им е уведомен и премиерът акад. Николай Денков, но от ПП-ДБ не казаха какъв отговор са получили. 

Атанас Атанасов посочи, че определени служители на МВР са проявили жестокост, което означава, че "от оперативна гледна точка не е била създадена необходимата организация на структурите на МВР за опазване на обществения ред". Затова трябва да се носи отговорност, ПГ е единодушна - настояваме министър-председателят да поиска оставката на Калин Стоянов, добави той.

Христо Иванов пък защити новоизбрания кмет на София Васил Терзиев.

"Кога кметът на София, при всички протести до сега е поел отговорност за организацията на обществения ред, за да искаме отговорност от кмет на 3 дена, който дори не е имал възможност да назначи екип".