Италианецът Яник Синер победи Холгер Руне (Дания) с 6:2, 5:7, 6:4 за 2:33 часа в последния си мач от Зелената група на Финалите на АТР в Торино. За него това е трети успех и така той заедно с шесткратния шампион и световен номер 1 Новак Джокович продължават на полуфиналите.

Италианецът, който победи Стефанос Циципас и Джокович в първите си два двубоя, направи пробив в деветия гейм на третия сет, след което при свое подаване затвори мача.

"За мен тази победа беше наистина важна, особено след добрата победа срещу Новак. Никога не съм печелил срещу Руне, така че наистина дадох всичко от себе си. Започнах много добре. Във втория сет той сервираше по-добре, движеше се по-добре, така че мачът беше много по-равностоен. Третият сет можеше да го спечели и той. При 4:3 спасих точка за пробив. Днес беше малко като влакче в увеселителен парк, но наистина съм щастлив и се радвам, че съм на полуфиналите", каза Синер след победата.

За италианеца това е първи успех в три мача срещу датчанина. С баланс от 60 победи и 14 загуби за сезона той е на два мача от спечелването на петата си титла в една година за първи път в кариерата си. 22-годишният Синер, който стана шампион в Монпелие, Пекин, Торонто и Виена този сезон, е първият италианец, който се класира на полуфиналите на сингъл в 54-годишната история на Финалите на АТР.

"Това със сигурност означава много за мен, защото е тук, в Италия, в Торино - специално място, специален турнир. Много съм щастлив, че имам шанса да имам поне още два мача. Надявам се да успея да завърша годината по добър начин. Мисля, че вървя в правилната посока и нека видим какво ще последва", добави той.