Над 80 елемента от градската инфраструктура са с установени щети след снощните протести в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на общината.

Счупени или изгорели са 33 антипаркинг колчета, 23 контейнера и кошчета за отпадъци, 17 тръбнорешетъчни прегради, други съоръжения на пътната инфраструктура, 5 кашпи, както и стоянки за велосипеди и пътни дъждоприемни шахти.

Аварийните екипи на Столичната община са били на терен.

По заповед на кмета на София още от полунощ започна почистването на улиците между Националния стадион "Васил Левски", Министерството на спорта и Софийския университет "Св. Климент Охридски" от екипите на почистващите фирми и столичния инспекторат, става известно от съобщението.

Пътните платна са почистени машинно, а от тази сутрин започна и метене на тротоарите.

Столичната община ще поиска от организатора на протеста възстановяване на щетите по публичната инфраструктура. При съгласуване на протеста организаторът е уведомен да не допуска замърсяване и увреждане на градската среда.

Снощи кметът на София Васил Терзиев изрази разочарование от начина, по който се протестира. Той провери на място какви са щетите в центъра на столицата.