Националът ни по бокс в категория до 54 килограма Ясен Радев записа успех в 1/4-финален сблъсък от Европейското за мъже и жени до 22 години в Будва. Състезателят на БК “Левски” надигра естонеца Алан Морозов на ринга в черногорския град. С този успех софиянецът си гарантира поне бронзов медал от турнира.

Радев доминира над съперника си през по-голямата част от трите рунда. Той използваше добри крошета и ъперкъти и бе по-точния и активния в играта в близка и средна дистанция. Във втората част националът ни отбеляза нокдаун с чудесна контраатака. След девет минути бокс всички петима съдии край ринга присъдиха победата на българина. Утре (17.11) Радев ще се изправи срещу Башким Байоку (Косово) в спор за място на финал.

Това е четвърта българска победа на шампионата на Стария континент днес. По-рано днес Ергюнал Себахтин, Уилиам Чолов и Росен Росенов също се класираха за 1/2-финалите.

Единственото поражение за станата ни днес бе нанесено в тежка категория. Там съотборникът на Ясен Радев от "Левски", Кирил Борисов, загуби от Дилан Раич (Босна и Херцеговина) с ТКО във втория рунд.