Капитанът на Ботев (Пд) Ивелин Попов коментира раздялата си с Левски, която по негови думи го е оставила с лош вкус. Той направи и интересно сравнение. Според атакуващия халф 12 години в чужбина, колкото има той, се равняват на над 60 в България.

“Мисля, че преходът ни беше добър, затова взехме точка от Левски. Бързи футболисти, знаещи къде да подават. 25 минути бяха за Левски, 20 за нас през първото полувреме. Получи се добър и динамичен мач, хубав за зрителите“.

“Аз съм на 36 години, имам много опит и мачове, 12 години в чужбина. Или ти режат крилете, или ти ги дават. Аз съм същият футболист, не мога да забравя как да спирам и подавам. Даже съм същият човек. Може да ми се обиди някой, но 12 години в чужбина се равняват на 62-3 в България, много малко ще научиш тук”, заяви Ивелин Попов в предаването “Домът на футбола“ по Диема спорт.

“Да вметна, че когато се върнах в Левски, никога не е ставало въпрос за пари. Преговорите стартираха така: “За теб може повече“. Аз казах, че искам младите да си взимат парите навреме. Контузих се на 15-20 ден и бях забравен и отписан. Аз аванта не пускам на никой, събирам си сака и си заминавам. Още след мача с Локо София, когато загубихме с 2:3, им казах, че мога да си тръгна. На колене не заставам“, каза още бившият капитан на националния отбор.

“Едни те уважават, други не. Нормална реакция, не знам доколко нормална. След това интервю може да обърнат нещата и да поразсъждават. Не може вината да се хвърля върху един, това е споделен процес“.

Попов коментира и дали следи процесите и проблемите във вече бившия му клуб Левски:

“Не бягам от въпроса, но откъдето съм си тръгнал с лош привкус, не следя какво се случва. Може да ми се обидят родители и приятели, но на 36 години няма човек, който да ме превъзпита. Аз не мога да бягам от себе си, не мога да се принизявам. Който иска, да ме разбира“.

“На 15 август подписах с Ботев. Излязох от съблекалнята и казах на съпругата ми: “Тези хора не знаят какво имат“. Стадион, база, град, фенове, футболисти. Нужно е да се запали искра. Съгласен съм, когато отборът не върви да има освирквания. Може да се забави, но ще дойдат победите. Изиграхме две дербита – надиграхме съперниците. Другите отбори губят точки, на нас лоша шега ни изиграха първите 6 кръга с две точки само“.