Един от най-популярните клубове в американското първенство - Ню Йорк Сити, обяви своя план за изцяло електрически нов стадион. Той ще бъде изграден в района Уилетс Пойнт в Куинс. Спортното съоръжение ще е с капацитет от 25 000 места и ще бъде първият изцяло електрически в Мейджър лигата и в Ню Йорк Сити като цяло.

Освен това в района ще бъдат изградени жилищни сгради за 2500 души, училище за 650 деца, хотел за 250 души, търговски площи и близо 4000 кв/м отворени офис пространства.

Като част от плана за устойчивост на ФК Ню Йорк Сити фокусът при дизайна и изграждането на стадиона ще падне върху:

Възобновяема енергия
Съоръжението ще бъде изцяло електрическо с инсталирани върху покрива на стадиона соларни панели, които чрез специална система ще елиминират загубата на енергия. При нужда ще има генератор, който ще бъде включван само при необходимост, включваща прекъсване на електрозахранването или профилактика.

Система за събирането на дъждовна вода
Система за използването на дъждовна вода, разположена под стадиона, ще събира водата от валежите и ще я използва за напояване. Изразходването на вода ще бъде редуцирано и от системи, включващи писоари без вода, сензорни смесители за мивки и душове.

Материали
Когато е възможно, всякакви материали, различни видове инсталации и оборудване за стадиона ще бъдат набавяни от района, с което ще се избегне въздействието от транспортната им дейност върху околната среда. Освен това клубът ще насочи усилия към строителство с ефикасна изолация и естествена вентилация.

Градски транспорт
С цел ограничаване на въздействието върху околната среда проектът се цели в предоставянето на възможност за достигането до стадиона чрез градски транспорт. Клубът ще работи съвместно с феновете и други групи местни хора с цел да ограничи пътуването до съоръжението с лични превозни средства, с което да се редуцират замърсяването и задръстванията.

Други от усилията на клуба ще бъдат фокусирани върху редуцирането на изхвърлянето на отпадъци, рециклиране и многократна употреба, както и измерването на емисии на вредни вещества.