Бившият хърватски национал Бошко Балабан ще влезе в затвора в началото на 2024 г. 45-годишният екснападател ще престои зад решетките една година. Причината за това са неизплатени 80 000 евро на бившата му съпруга Ива Радич – Мис Хърватия 1995.

Балабан е женен за Радич в продължение на десет години и имат две дъщери и един син. Развеждат се през 2017 г. В продължение на години той не е плащал издръжка. Затова през 2021 г. е осъден на една година условно и четири години пробация. Причината са дължими към онзи момент 40 000 евро за бившата му съпруга и трите им деца.

През 2021 г. той заявява пред съда, че е пенсиониран футболист и има съвсем малки финансови приходи. Това е причината да не може да плаща наложената му при развода издръжка. Факт е обаче, че той работи като футболен агент и често прави сделки с белгийски клубове. Освен това притежава недвижими имоти в Загреб, Риека и на хърватския полуостров Истрия. Всичките му финанси още при развода са преместени в Босна и Херцеговина и Ива Радич няма достъп до сметките.

Сега Бошко Балабан ще влезе в затвора, тъй като присъдата му става ефективна. Той ще се озове зад решетката, дори и да плати въпросните 80 000 евро.

През кариерата си Балабан е играл за Риека, Динамо (Загреб), Астън Вила, Брюж, Паниониос и Селангор (Малайзия). Именно с екипа на Брюж се превръща в кошмар за Локомотив (Пловдив). През лятото на 2004 г. „смърфовете“ срещат белгийския тим в квалификационните кръгове на Шампионската лига. Брюж печели с 2:0 у дома и с 4:0 като гост. Хърватинът бележи по два гола и в двата мача.