Главният изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд ще напусне поста си още преди края на настоящата година. Новината бе потвърдена от всички водещи медии на Острова, като според „Скай спортс“ официалното потвърждение ще дойде по-късно днес. Този ход, който бе очакван, е пряко свързан с влизането в клуба на сър Джим Рактиф. Британският милиардер придобива 25% от акциите на Юнайтед срещу 1.25 милиарда паунда, а сделката се очаква да бъде завършена още до края на тази седмица.

Главният правен съветник на Манчестър Юнайтед Патрик Стюарт ще изпълнява временно функциите на Арнолд до назначаването на нов постоянен изпълнителен директор. Най-вероятно такъв ще стане сър Дайв Брейлсфорд, който е спортен директор на INEOS и шеф на отбора по колоездене, притежаван от компанията. Другото спрягано име е на французина Жан-Клод Блан - бивш изпълнителен директор на Ювентус и бивш шеф на ПСЖ, който от миналата година също работи в компанията на Ратклиф "Инеос". 

Арнолд започна в Манчестър Юнайтед през август 2007 година като търговски директор, а през февруари миналата годна Ед Уудуърд като изпълнителен директор.